Monkey Sandwich

Sluit je ogen en denk aan ruisende branding, zeemeeuwen, de warme gloed van de ondergaande zon op een zwoele zomeravond…
De muziek van Monkey Sandwich past dan prima in het plaatje. Fresh funky summer pop, een mix van pop, funk, ska, folk, een vleugje surfboard en heel veel vrolijkheid.
Lieve en minder lieve liedjes, maar altijd met een dikke vette knipoog.
Teksten geschreven en gezongen door Janne, die haar inspiratie voornamelijk haalt uit haar exen en “mislukte” flirtacties. Zelf lijkt ze niet zo heel erg te zitten met deze verloren liefdes, de jacht blijft immers altijd het leukste.

Samen met de rest van de band zet ze een vrolijk stempel op de liedjes. Naast voornamelijk eigen werk worden ook wel eens enkele gearrangeerde covers gebracht.
Het afgelopen jaar heeft de band de kust veelvuldig aangedaan, o.a. met een act op het Surfana Festival in Bloemendaal,. Maar het waren niet alleen optredens tussen Den Helder en Zeeuws Vlaanderen, de kustlijn houdt natuurlijk niet op bij België. Via diverse Franse surfspots bereikte de band zijn einddoel: het Enter The Wave Festival in het zuidelijkste puntje van Frans Baskenland.
Wat het einddoel van dit jaar wordt is wellicht nog onbekend, maar de route loopt in ieder geval via het FeelGood Festival in Alkmaar aan Zee.

Bandleden:
Janne van Zaanen zang – gitaar
Marijn Snip keys – accordeon
Peter-Paul Vooijs basgitaar
Joeri Kuijs drum

Voor kaarten klik hier