Een muzikale middag bij De Blauwe Reiger

Een zonnige middag in de tuin van De Blauwe Reiger. Er staat een groot aantal Djembés opgesteld in een cirkel en de bewoners kijken nieuwsgierig toe wat er gaat gebeuren. Docent Michael Agbodo heeft er duidelijk zin in; met een grote glimlach verkondigt hij dat we vandaag muziek gaan maken met zijn allen. Hij doet het even voor en stimuleert vervolgens iedereen om mee te doen. En degenen die moeite hebben mee te doen kijken met bewondering toe wat er allemaal gebeurt.

Tien minuten later trommelt de groep er enthousiast op los en klinkt er een symfonie aan drumslagen begeleid door gelach en gegiechel. “Jaaaa, leuk!!!” Het enthousiasme werkt aanstekelijk. Wanneer Agbodo op aandringen van zijn cursisten ook nog even zijn Afrikaanse moves laat zien, is het feest compleet. Zijn liefde voor muziek weet hij met 100% overtuiging over te brengen op de groep.

Begeleidster Klarina laat achteraf enthousiast weten dat dit precies was waar ze op gehoopt had; een mooie muzikale middag waarbij iedereen plezier heeft in het maken van muziek. En dan weet je waar je het als organisatie voor doet; dit muzikale geluk gun je iedereen, vooral op de plekken waar het niet altijd vanzelfsprekend is. Met een grote glimlach rij ik naar huis.