22 JUNI ‘MIRACLES OF MUSIC’ IN FILMHUIS ALKMAAR

De documentaire MIRACLES OF MUSIC die in november 2018 in première ging, vertelt de hartverwarmende boodschap dat muziek samenbrengt, verbindt en kwetsbare mensen, mensen met een beperking of hulpvraag, aantoonbaar goed doet. ‘Muziek maakt happy’.
In deze prachtige documentaire van 1 uur volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid.
We zien in ontroerende momenten hoe deze mensen eraan toe zijn en vooral wat het verbluffende resultaat van hun behandeling betekent. We gaan zelfs op bezoek op een Intensive Care. De film is vanzelfsprekend doorspekt met muziek waaronder zangeres Berget Lewis, jazzmuzikant Benjamin Herman, concertpianiste Klara Würtz. En met een bijdrage van professor Erik Scherder.
Kom kijken en laat je verrassen door wat muziek voor een bijzondere werking op de kwetsbare mens heeft. De film is voor een breed publiek, oud en jong, en uitermate geschikt voor iedereen die zorgen voor elkaar een warm hart toedraagt.

Tickets: € 13,50 inclusief koffie vooraf en wijntje erna.