Het Regionaal Jeugdorkest Artiance

70 Stoelen, 71 bandleden. Niet voor iedere muzikant is zo’n stoeltje weggelegd.
Pas na een strenge selectie en geslaagde auditie mogen leerlingen uit Alkmaar en omgeving daar plaats op nemen en meespelen in het Regionaal Jeugdorkest Artiance o.l.v. dirigent Otto de Jong.
Nou en of ze goed zijn! Kort geleden bezetten ze het podium in de Engelse zusterstad Bath en nu is het orkest net teruggekeerd van een succesvol tournee in Hongarije.

Naast optredens in het buitenland wordt ook regelmatig afgereisd naar andere delen van ons land. Het orkest treedt ook op in zorginstellingen en andere, minder voor de hand liggende plekken.
Otto de Jong is sinds 1992 de muzikaal leider van het orkest. Voor de organisatie Musicians Without Borders ( 1 van onze goede doelen van FGF#18) maakt Otto regelmatig reizen naar (ex) conflictgebieden in de Balkan, het Midden Oosten, Afrika, Noord Ierland en El salvador waar hij trainingen geeft, die gaan over het gebruik van de verbindende kracht van muziek in een samenleving ontwricht door conflicten en geweld.
Diezelfde verbindende kracht wordt ook ervaren door de orkestleden van het Regionaal Jeugd Orkest Artiance.
Dat ze nu komen optreden tijdens het Festival maakt ons ontzettend blij, want wat is er mooier dan de warme klanken van een live orkest?!

Bandleden:
Otto de Jong dirigent
+ te veel om op te noemen

Voor kaarten klik hier