Eerste muziekspullen goede doel uitgereikt!

Op zaterdag 25 november vond met veel succes het 18e FeelGood Festival in Grand Café Koekenbier plaats. Talloze bands traden gratis op voor twee goede doelen: Musicians Without Borders en Wijkcentrum Overdie.

We hebben geweldig nieuws… Musicians Without Borders heeft de eerste muziekspullen al ontvangen!

In Palestina heeft Musicians without Borders (MWB) een kinderorkest geformeerd met kinderen uit vluchtelingenkampen en geïsoleerdedorpjes vlak naast een checkpoint. Deze kinderen komen uit arme gezinnen en krijgen nu gratis muziekonderwijs. MWB betaalt ook het vervoer en geeft ze een gezonde maaltijd voordat de muziekles begint.

Gedurende de maand februari ondersteunt een extra contrabas-docente (vrijwilligster MWB) de reguliere lerares, daarom zijn op hun verzoek 2 strijkstokken en een set snaren voor de contrabassen aangeschaft. Omdat de MWB projectmanager, Fabienne van Eck, even in Nederland was, kon ze de spullen mooi op tijd meenemen!

Voor Musicians Without Borders zijn inmiddels ook nog 10 castagnetten, 10 Mbira’s en 2 strijkstokken binnen gekomen. Voor Wijkcentrum Overdie staat de gevraagde apparatuur klaar voor de muziekworkshops op woensdagmiddag. De officiële overhandiging aan zowel Music Without Borders als aan Wijkcentrum Overdie zal tijdens de Open Dag van het Wijkcentrum op zondag 28 januari om 13.45 uur plaats vinden.